ANTI AGING DANAS - ISTOČNI I ZAPADNI PRISTUP

 

Mnogo se danas priča o estetici lica i njezi kože danas, od medija do stručnih medicinskih krugova. Suvremena tehnologija u korak prati težnje moderne žene i muškarca i želje za lijepom, zategnutom kožom lica i oblikovanim tijelom, zdravim životom i težnjom da se se dobro i mladoliko izgleda i u starijim godinama. Jer kvaliteta života i životni vijek su se produžili,40-e su nove 30-e i tako redom. Briga o zdravlju i zdravi lifestyle danas pokrivaju sve sfere našeg života.

 

Kažu o ukusima se ne raspravlja, ali u želi za mladolikom izgledom ima nekoliko pristupa.  Medicinska estetika također ima svoje smjerove, ali generalno su se iskristalizirala dva smjera: estetika koja počiva na volumizaciji lica i korištenju puno make upa i neka vrsta prirodnog i lijepog starenja gdje nema predimenzioniranja lica koje stari već je fokus na kvaliteti kože, zategnutoj i nahranjenoj koži i  želji da se i bez šminke, u bilo kojim godinama, izgleda lijepo.

POJAM LIJEPE KOŽE – ZAPADNI I ISTOČNI PRINCIP

 

Mnoge mlade žene danas, pod celebrity utjecajem, nose previše šminke, gdje fokus nije na hidrataciji kože, disanju kože, redovitom i adekvatnom skidanju šminke. No kada se približe 40-ima, mnoge žene shvaćaju važnost kvalitetne dermokozmetike, počinje ih brinuti kvaliteta svoje kože, zategnutost, onaj zdravi sjaja (glow) jer tada koža ubrzano gubi tonus budući da se kolagena vlakna koja ju drže čvrstom u toj dobi nestaju za 2% godišnje (prema medicinskim istraživanjima).

 

U cijeloj toj globalnoj pomami za lijepim i mladolikim izgledom, jedna je definicija Zapada (puno make upa i volumizacija), a druga Istoka. Posebno se ističe istočnjački pristup kojeg sve više žena, ne samo onih koji se najizloženije oku javnosti, prihvaća kao željeni i traženi standard. Riječ je o azijskom pojmu lijepe i njegovane kože, koji svoje suvremeno utočište ima u Južnoj Koreji, zemlji koja prednjači po tehnološkom napretku u svakom smislu, a ponajviše u istraživanju i tehnologiji koje su razvijene u medicinsko estetskoj industriji. Uvriježio se pojam „K beauty“ odnosno pojam korejske ljepote. Što on podrazumijeva?

K BEAUTY POJAM LIJEPE I ZDRAVE KOŽE

 

I dok se mlade žene zgražavaju nad snježnoj bijelim porculanskim tenom, zategnutim licem i vidljivom kvalitetom zrelije kože, činjenicom da žene iznad 40-e mogu hodati oko bez šminke i nacrtanih obrva, mogima postaje prihvatljivi pojam lijepe i njegovane kože po korejskim principima. A njihovi postulati su:

  • Snježno bijela put i visoka zaštita od UV zračenja za koje ispravno shvaćaju da je primarni izvor oksidativnog stresa za kožu i tkiva (koji se očituje kroz pigmentacijske mrlje i u krajnjem slučaju melanome na koži)
  • Obavezna hidratacija kože kroz boostere i serume bogate hijaluronom, nano peptidima i biljnim matičnim stanicama azijskih biljaka koje se već stoljećima koriste u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini
  • Obavezno korištenje seruma, tonika i pjena na skidanje šminke opet na bazi nano peptida, kisika i drugi anti aging sastojakaBogate peptidne i hijaluronske maske za hidrataciju kože koje mnoge žene koriste kod kuće
  • Lice koje izgleda zdravo, ima onaj zdravi „glow“ (sjaj), lice bez pigmentacija i promjena uzrokovanih sunčevim zrakama, koža je zategnuta i ne zahtjeva puno šminke

Žene koje se njeguju po ovim principima izgledaju izrazito mladoliko i u znantno starijoj dobi, a tome treba zahvaliti i na prehrambenim navikama Azijaka koji konzumiraju puno više ribe, sirove ribe i povrća.

NEKIRURŠKI LIFTING LICA – MIKROIGLICE I ACCENT PRIME

 

Koreanke veliku pažnju posvećuju zategnutoj koži i nastoje koristi što više nekirurške tehnike liftinga kože. Zato je na istoku vrlo popularna tehnika rejuvenacije lica mikroiglicama u kombinaciji s ampulama protiv bora, zatezanje kože i uklanjanje pigmentacijama i uz obavezno korištenje peptidnim maski za lice.

 

RADIOFREKVENCIJA

Tražena je i moderna tehnika aparativnog nekirurškog liftinga pomoću suvremenih radiofrekvencijskih uređaja kao što je Accent Primea koji svojom potentnom radiofrekvencijskom energijom koja radi na 40h.68 Mhz zatežu kožu lica i vrata brzo i učinkovito.

ANTI AGING PROGRAM MARKUŠIĆ

 

Uzimajući u obzir zapadnjačka i istočnjačka medicinska dostignuća, napravljen je jedinstveni ANTI AGING PROGRAM MARKUŠIĆ koji je razvijen na dvije lokacije - u Opatiji, u Poliklinici Markušić i u Rijeci, u Anti Aging Centru Markušić i koji objedinjuje najbolje od oba svijeta.

 

Obavezni dijelovi ANTI AGING PROGRAM MARKUŠIĆ obuhvaćaju serume i boostere za hidrataciju koji su bogati hijaluronom (a možete saznati koje na besplatnoj konzultaciju u Rijeci), pjene na bazi kisika za čišćenje lica, voćne kiseline u kremama za noć (nikako retinoli u koje se kune zapadna medicina jer isušuju kožu, a istočnjačka ljepota jednostavno ne akceptira suhu i isušenu kožu!).

 

Takva „K beauty“ dermokozmetika bogata je nano peptidima, mikro molekulama koje zbog specifičnog tehnološkog postupka dublje prodiru u kožu i hrane ju.

 

U ANTI AGING CENTRU MARKUŠIĆ u Rijeci radimo profesionalne tretmane mikroiglicama s inovativnim korejskim sustavom Genosys i Dermafix uređajem s mikroiglicama u kombinaciji s Genosys ampulama protiv bora, za dubinsku hidrataciju, za tightening efekt (učvršćivanja kože). Također, i samo koristimo Genosys kućnu njegu i dermokozmetiku Genosys i svakodnevno se osvjedočujemo u učinkovitost ovog pristupa.

Genosys dermokozmetika prati istočnjačku filozofiju zdrave i njegovane kože

 

 

 

Autor: Sanja Markušić, anti aging savjetnik