Simpozij Alma Lasera u Beogradu

Na simpoziju su gostovali vodeći globalni predavači i edukatori Alma Lasera: dr. Pablo Naranjo iz Madrida, međunarodni predavač o suvremenim tehnologijama Alma Lasera publici je predstavio znanstveno medicinske činjenice i istraživanja o navedenim svjetlosnim uređajima, a koja potkrepljuju učinkovitost korištenja laserskih uređaja, uređaja na osnovi radiofrekvencije i ultrazvuka u rješavanju vodećih medicinsko estetskih stanja kože: pomlađivanje kože, restrukturiranje kože (uklanjanje svih vrsta nepravilnosti i bora), oblikovanje tijela (odnosno uklanjanje masnoća, celulita i lifting kože) te uklanjanje dlaka laserima.

 

Znanje, iskustvo i klinička istraživanja i studije koje dr. Naranjo provodi sa svojim timovima u Madridu svrstavaju ga u vodeće stručnjake suvremene tehnologije i korištenje uređaja u poboljšanje medicinsko estetskih stanja čiji se porast  na globalnom tržištu godišnje rate po stopi od 10% te se očekuje da će do 2021. neinvazivni aparativni zahvati vrijediti oko preko 4 milijarde dolara.

 

Regionalna managerica Alma Lasera Alma Topalova predstavila je okupljenim liječnicima i medicinskim estetičarima portfolio tvrtke Alma Laseri, jedne od pet vodećih globalnih tvrtki koje proizvode najsuvremenije uređaje za različite neinvazivne i invazivne zahvate na licu u tijelu. Pojasnila je kako su vodeći tretmani koje pacijenti na svjetskom tržištu traže primarno rejuvenacija lica, trajno uklanjanje dlaka, smanjenje i uklanjanje akni, za što Alma Laseri imaju rješenje - uređaje koji se smatraju vodećima na globalnoj razini. Raste i potražnja za neinvazivnim tehnikama oblikovanja tijela i uklanjanja masnoća, kao što je pomoću Accent Primea, a muškarci su ti koji pokazuju povećani interes za takvu vrstu tretmana.  

Pored teoretskog dijela, tijekom kojeg je dr. Naranjo do u detalje iznio medicinsko djelovanje lasera, ultrazvuka i radiofrekvencije na pomlađivanje kože, uklanjanje bora i strija, trajno uklanjanje dlaka i lifting kože lice, simpozij je uključio i iznimno zanimljiv praktični dio. Dr. Naranjo je predstavio mogućnosti najnovijeg CO2 lasera Alma Lasera, a master edukatorica Alma Lasera dr. Iva Stoilova, dermatologicaiz Bugarske održala je praktični dio rada na Accent Prime uređaju. Prikazala je rad sa svim modulim Accent Primea – za oblikovanje tijela i rejuvenaciju lica, a najveći interes je izazvala kombinacija mikro plazma radiofrekvencije u kombinaciji s ultrazvučnim impaktom koktela za pomlađivanje. Ovakvu konfiguraciju Accent Primea jedino ima Anti Aging Centar Markušić u Hrvatskoj i široj regiji.

 

Kao jedini predstavnik iz Hrvatske, rezultate rada na Accent Primeu, jedinom uređaju u Hrvatskoj, predstavila je vlasnica Anti Aging Centra Markušić Sanja Markušić čije je izlaganje zbog izvrsnih rezultata i praktičnih savjeta izazvalo zanimanje liječnika i estetičara iz regije.